Címlap

Badacsony Bor7

Badacsony Bor7

Időpont: 2018. július 13-29.

Helyszín: Badacsony, Badacsony Park

Borgasztronómiai fesztivál kulturális programokkal. Badacsony messze földön híres boraival várják a borok szerelmeseit. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket.

Július 13.

Fonográf Emlékzenekar

A zenekar célja az 1970-es évek közepétől működő, egyik legjelentősebb magyar zenekar a Fonográf dalainak, munkásságának megőrzése, felelevenítése és interpretálása a régi rajongók és a fiatalabb korosztály számára.

Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel.

Hangulatfelelős: Tóth Árpád András

Július 14.

19:00

Badacsony Bor7 ünnepélyes megnyitása,

Badacsonyi Hegyközségi Borverseny eredményhirdetése

Cabo Wabo Party Band

A zenekar a 80 90-es évek és napjaink slágereit játssza.

Július 15.

Folk on 45

Az akusztikus duó zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes mainstream pop-rock zene azonos hangulatú, és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. A dalok a saját zenei ötleteikkel, témáikkal alkotnak egy sajátos fúziót. A duó tagjai: Trager Lili, ének, ukelele (korábbi zenekarai: Balkán Fanatik, Niburta) és Szőllősi Lajos gitár, vokál (korábbi zenekarai: Balkán Fanatik, Superbutt, Vastrabant, Grund).

Július 16.

Hello Kids

A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak meg.

Július 17.

„Zene- Bona- Bordal” est

Hevesi Tamás

Változatlan lendülettel és hatalmas intenzitással énekli dalait a közkedvelt előadó. Műsora sohasem mentes a vidámságtól, gyakran szólítja meg közönségét. Megérdemelt és töretlen népszerűsége a tényleges színpadi jelenléten, a hallgatók és az éneklés iránti alázaton és szereteten alapszik, mely minden esetben biztossá teszi a sikert, mert maníroktól és hátsó szándékoktól mentes közös élménnyé teszi a fellépését!

Július 18.

Babos- Piller Jazz Duó

Két fiatal ember, akiknek hivatásuk, életük a zene. Küldetésüknek tekintik, hogy a mai felhígult, szó szerint vett könnyű zene mellett értéket teremtsenek és őrizzenek. Babos Lajos a zene iránti szeretetét és tiszteletét a grazi Zeneművészeti Egyetem klasszikus tanszakán mélyítette el, majd több külföldi versenyen és fellépésen is megmutatta azt az alázatot, mellyel hangszeréhez nyúl. Többek között Kínában, Németországban, Svájcban és Belgiumban kápráztatta el játékával a közönséget. 2009- ben döntött úgy, hogy Piller Balázzsal duót alkotva jazz sztenderdeket és örökzöld slágereket játszva jazz stílusban, járják az országot. Balázs Oláh Kálmán tanítványaként szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén. Fiatal kora ellenére billentyűs hangszerével ő is számtalan külföldi országban lépett már fel.  A formációra több szállodában, hotelben állandó zenészként számítanak, valamint számos pincészetben emelik a kulináris élmények fényét muzsikájukkal. A közönség több rendezvényen találkozhattak már velük.

Július 19.

Zrínyi Pop

"A Zrínyi Pop az ország első számú gasztro- swing zenekara, a 20'-as évek Amerikája és a francia manouche jazz életérzés köszön vissza zenéjükben. Ahogy egy jó bor is, a gasztronómiai élmények elengedhetetlen kísérője a Zrínyi Pop. Igazi csemege, ínyenceknek!"
Hermann Gábor - gitár
Vadász Gellért - szaxofon
"Gyík Rezső" - nagybőgőLóci Játszik

Július 20.

Mary Pop Kids

A budapesti Mary PopKids zenekar a jövőböl érkezett. A sajátos, indie-popot játszó csapat élő koncertjeivel vált a magyar alternatív zenei színtér meghatározó tényezőjévé. Inspirációként olyan zenekarokat emlegetnek, mint a Phoenix, Arcade Fire vagy éppen a Jackson 5. Zenéjük sok helyről lehet ismerős, számos filmhez, kisfilmhez, reklámhoz és sorozathoz szolgáltattak már zenét és ők jegyzik a SZIGET Fesztivál 2017-es himnuszát is. Többször megfordultak már a legtöbb budapesti és vidéki klubban és visszatérő kedvencei a magyar fesztiváloknak. A zenekar első nagylemeze A „The Blue Inside”, rajta a Nightdrive c. dallal 2014-ben jelent meg és gyorsan közönségkedvenc is lett. A PopKids második, kísérletezőbb hangvételű nagylemeze 2016 végén “All You Can Keep” címen látott napvilágot. Májusban jelentették meg “Togetherness” c. 4 számos kislemezüket, amellyel 2018-ban turnéznak.

Bártfalvi Sándor – ének

Halász Máté – dob

Herrer - Marchez Sára – ének

Sárkány Bertalan – ütőshangszerek

Makumi Kamau – ének, gitár

Skardelli Viktor – basszusgitár

Svajcsik Kristóf – gitár

Zsombó László - szintiboy

Nosztalgia est a 70-es 80-as évek slágereivel.

Hangulatfelelős: Tóth Árpád András

Július 21.

Cabo Wabo Party Band

A zenekar a 80 90-es évek és napjaink slágereit játssza.

Július 22.

Hello Kids

A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak.

Július 23.

Happy Dixieland Band

Egy igazán boldog dixie formáció, melynek már alakulása sem volt szokásos.  2011 tavaszán Hévízen egy koncertfelkérést tolmácsoltak felénk a 20-30-as évek hangulatát idéző produkcióval. A zenekar tagjai már korábban is játszottak együtt egyéb csapatokban, így egy újabb repertoár összeállítása újabb remek,  közös kihívás volt.  A Happy Dixieland Band azóta számos fergeteges koncertet adott, rendezvényeken, fesztiválokon, megnyitókon, önálló esteken, hazai és külföldi közönség előtt egyaránt.  A kitűnő zenei minőség mellett védjegyünk is lett a hiteles, korhű arculat, amely a 20-as évek világát idézi. Mind a látvány, mind a profi zenészek nagyszerű játéka, valamint az ismert, fülbemászó dallamok felhőtlen szórakozást, kikapcsolódást biztosítanak minden korosztálynak.

Rendkívül színes és zeneileg változatos műsorpalettánkon a népszerű Dixieland mellett, Charleston és Boogie-woogie dallamok is szerepelnek, de helyet kap a nosztalgia is magyar és idegen nyelvű örökzöld dallamokkal, régi filmslágerekkel – instrumentálisan úgy, mint vokálisan. A zenekar a színpadra varázsolja a swing korszak Amerikáját,és ezen belül Louis Armstrong szellemét is.  
A Happy Dixieland Band 2016-tól Hévíz városának hivatalos kulturális nagykövete.

Július 24.

Szakonyi Milán

Szakonyi Milán, mint sokan mások a mai fiatal zenészgenerációból, szintén a Kőbányai Zenei Stúdió volt hallgatójaként bontogatja szárnyait a könnyűzene egén. Alapító tagja volt a Budapest Voices-nak, 2013 óta pedig a nemzetközileg is elismert Balázs Elemér Group férfihangja. 2015-ben részt vett a Bécsben megrendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Csemer Boglárka produkciójában. Azóta megannyi pop-produkcióban hallhatjuk hangszeresként és énekesként is egyaránt. Szóló fellépésein gitárkísérettel ad elő ismert, közkedvelt dalokat magyar és nemzetközi repertoárjából. A feldolgozott szerzeményeket a saját zenei világán keresztül szólaltatja meg, melynek része az elektronikai eszközök, effektek által nyújtott lehetőségek használata is.

Július 25.

Szarka Gyula: Bor és lányka

Szarka Gyula  Kossuth-díjas énekes, gitáros, zeneszerző. Testvérével, Szarka Tamással a Ghymes együttes alapító tagja. A szőlő- és a bortermelésnek olyan régi évszázados hagyományai vannak a Kárpát–medencében, hogy természetes módon életformává, kultúrává csiszolódott.  Régen a borfogyasztás nem egyszerűen ivást jelentett, hanem férfitársaságok kötetlen együttlétét, események megtárgyalását, énekelt történetek meghallgatását, a barátkozás lehetőségét is. Az együtténeklésre pedig kitűnő alkalmat nyújtottak ezek a társaságok, ami mára már, nagy időzavarunkban szinte teljesen elveszett. És, hogy ez valóban így volt, ékes bizonyítték erre népköltészetünk vagy Petőfi, Balassi, Csokonai, Gárdonyi bordalai.

Szarka Gyula a műsor anyagát ebből a kultúrkörből válogatta azzal a szándékkal, hogy a kitűnő magyar borhoz méltó irodalmi érték párosuljon.

„Ahogy a jó szőlőtermő földek évszázados kultúra eredményei, úgy a bor is akkor vidámítja az ember szívét, ha együttfogyasztása kultúrával átjárt tevékenység; a közösség emberies megnyilvánulásaival, tréfáival, barátkozással, szertartásossággal, művészettel valamiképpen egybekapcsolódik.“ (Dobszay)

 

A műsorban szereplő dalok:

Petőfi Sándor: Meredek a pincegádor

Faluvégén kurta kocsma

Csokonai

Pató Pál

Szerelem és bor

Balssi Bálint: Borivóknak való

Széllel tündökleni

Gárdonyi Géza:A bor legendája

Csokonai Vitéz Mihály: Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz

Július 26.

Mokka Tribute Band

A Mokka Tribute 2012 őszén alakult rutinos zenészekből. A zenekar magját a volt Mokka tagok alkotják. Céljuk a 70-80 évek zenéjének ápolása.

Július 27.

Hello Kids

A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a 70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen, zenei alapok alkalmazása nélkül, szólaltatnak meg.

Július 28.

Other Planet

Az Other Planet zenekart a hazai könnyűzene egyik nagy reménységének tartják. Sokszor melankolikus, zongora centrikus zenéjüket finom elektronikával fűszerezik és ehhez párosul egy rendkívüli énekhang .  A zenekar nem aprózta el a nagyközönség előtti bemutatkozását, néhány klubkoncert után A Dal 2015 legjobb 18 hazai dala közé jutottak az Eurovíziós Dalversenyben Untold Story című szerzeményükkel. Ennek köszönhetően egy ország ismerthete meg őket. Több hazai klubban és fesztiválon is feltűntek már, valamint dalaikkal is találkozhatunk a rádiókban és országos médiumokban. Jelenleg egy új kislemez megjelenésén dolgoznak. Céljuk, hogy minél több ember megismerje a zenéjüket. Tagok: Szikra Péter - ének, gitár, Nagy Leopold – billentyű, Széll Bálint – dob. 2017 év: A zenekar kb. egy év kihagyás után egy kislemezzel tér vissza zenei életbe The End címmel. Szerzői kiadásban jelent meg, 2 videó klip és egy szöveges videó is készült a lemez mellé, az összes nagyobb letöltő oldalakon elérhető. 2017 május első felében elindult az együttes a SopRock névre hallgató tehetségkutatón, melyet meg is nyert. 2018 év második felében várható a zenekar 2. kislemezének megjelenése.

Vinyl Nihil

A zenekar 2015-ben alakult Szigetváron. A kezdetektől fogva rock és rock and roll feldolgozásokat játszik, saját ízlésre szabva. 2016 óta üzemel a jelenlegi formáció, azóta klubok, fesztiválok rendszeres fellépői Baranyában és időnként más megyékben is. 2016-ban elindult a zenekar az OMSZ zenei tehetségkutatóján, amin a második helyen végzett. Folyamatosan keresik az új lehetőségeket, hogy ezáltal a klasszikus rock és rock and roll slágereket életben tartsák, valamint öregbítsék Szigetvár hírnevét.

Július 29.

"Felleg Dominik&Pál Benjamin (Livingroom)"

Felleg Dominik és Pál Benjámin vagyunk a Livingroom zenekar tagjai. Ismerettségünk a Kőbányai Zene Stúdióban kötődött. A DAL című műsorban többször megfordultunk és több ismert hazai előadóval is dolgoztunk már együtt. Repertoárunkat hazai és külföldi dalok valamint saját szerzemények alkotják.

A rendezvény házigazdája: Tapolcai Gábor

"Tapolcai Gábor korábban hosszú évekig vezette Badacsonyban a fesztiválokat és a kulturális műsorokat. Ebben az évben hazatér a mikrofon mögé, s házigazdája lesz a Badacsonyi Borhetek Fesztiválnak. Saját bevallása szerint a világ legcsodálatosabb helyén a szülőföldjén bemutatni a régió különlegességeit fantasztikus dolog!"

A szervezők a program változtatásjogát fenntartják!

További részletek hamarosan!

 
Linkcsere

Kérem, hogy amennyiben lát lehetőséget egy linkcsere kapcsolat kiépítésére, akkor egy az alábbiak közül választott linket helyezzen az oldalán:

- Szálláskérés.hu főoldala

Belföldi szállások | Szálláskérés.hu

Katalógus

Badacsonytomaji Kulturális Intézmény Könyvtár

Névnap
Ma 2019. január 19., szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
Hungarian Croatian Czech English French German Italian Polish Portuguese Russian Spanish
Közösségi oldalak
Eseménynaptár
2019 Január 2019  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Badacsonytomaj honlapja

Badacsonyotmaj honlapja

Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés